Grilované sardinky se zálivkou

33 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2712 kcal
Bílkoviny
138 g
Tuky
224 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Suroviny na přípravu zálivky, tj. panenský olivový olej, šalotky nakrájené na kolečka, nastrouhanou kůru z 1 citronu, asi 4 lžíce citronové šťávy, bez semínek a nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku, drobně pokrájený stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepeme.
  • 2
    Ze sardinek odstraníme hlavy a vykucháme je. Ryby opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
  • 3
    Na grilovací plech rozprostřeme alobal lesklou stranou navrch. Pokapeme jej trochou olivového oleje, aby se sardinky nepřichytily. Na alobal rozložíme v jedné vrstvě sardinky, potřeme je připravenou zálivkou a dáme pod rozehřátý gril na 1,5 minuty opéct.
  • 4
    Ryby otočíme, opět potřeme zálivkou a opět 1,5 minuty grilujeme. Maso musí být křehké.
  • 5
    Zbývající zálivku přelijeme do zapékací mísy, vložíme do ní ogrilované ryby, které v zálivce ještě obrátíme, aby byly dobře potřené, a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 2 hodiny uložené v lednici.
  • 6
    Sardinky i se zálivkou servírujeme rozložené na míse, ozdobené petrželkou a kousky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.