Grilované sardinky se zálivkou
33 min.
Ingredience
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 2kusyCitrony
- 1kusČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPetržel - nať
- 12kusůSardinka obecná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2712 kcal
Bílkoviny
138 g
Tuky
224 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Suroviny na přípravu zálivky, tj. panenský olivový olej, šalotky nakrájené na kolečka, nastrouhanou kůru z 1 citronu, asi 4 lžíce citronové šťávy, bez semínek a nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku, drobně pokrájený stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepeme.
- 2Ze sardinek odstraníme hlavy a vykucháme je. Ryby opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
- 3Na grilovací plech rozprostřeme alobal lesklou stranou navrch. Pokapeme jej trochou olivového oleje, aby se sardinky nepřichytily. Na alobal rozložíme v jedné vrstvě sardinky, potřeme je připravenou zálivkou a dáme pod rozehřátý gril na 1,5 minuty opéct.
- 4Ryby otočíme, opět potřeme zálivkou a opět 1,5 minuty grilujeme. Maso musí být křehké.
- 5Zbývající zálivku přelijeme do zapékací mísy, vložíme do ní ogrilované ryby, které v zálivce ještě obrátíme, aby byly dobře potřené, a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 2 hodiny uložené v lednici.
- 6Sardinky i se zálivkou servírujeme rozložené na míse, ozdobené petrželkou a kousky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.