Houbová omeleta s bylinkami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a špetkou šafránu. Houby očistíme, malé rozpůlíme a větší nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno rozkrájíme, slaninu krájíme na kostičky.
  • 2
    Na pánvi vyškvaříme připravenou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji, Přisypeme houby a dusíme je, až se odpaří všechna voda. Míchanici osolíme a opepříme.
  • 3
    Na jiné pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm postupně 4 omelety. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme nasekanými bylinkami, nastrouhaným sýrem a přehneme.
  • 4
    Nakonec naplněné omelety krátce prohřejeme, aby se rozpustil sýr. Na talířích je posypeme dýňovými semínky a ozdobíme lístky čerstvých bylinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.