Hruškový salát s kuřetem a oříšky
75 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 2kusyCitronová šťáva
- 500gramůHrušky
- 0,5kusSalát ledový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůMajoránka
- 60mililitrůOlej olivový
- 6gramůSůl
- 4gramyCukr krupice
- 150gramůMajonéza
- 100gramůOřechy Kešu
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsní řízek osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a vložíme do uzaviratelné nádoby s olivovým olejem a posekanou majoránkou. Důkladně protřepeme, aby se olej dostal všude, rozpálíme pánev a kuřecí nudličky orestujeme.
- 2Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu a oddělíme pecky. Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané celerové stonky. Ve výpeku z kuřete rozmícháme citronovou šťávu, jogurt,majonézu, citronovu kůru a cukr, dokonale vymícháme dohladka.
- 3Kuřecí nudličky smícháme s nasekanými praženými oříšky kešu a vmícháme do hruškové směsi. Ledový salát natrháme na drobné kousky, kterými vysteleme dno mísy. Na salát navršíme kuřecí směs a zalijeme omáčkou. Vršek posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.