Hruškový salát s kuřetem a oříšky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsní řízek osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a vložíme do uzaviratelné nádoby s olivovým olejem a posekanou majoránkou. Důkladně protřepeme, aby se olej dostal všude, rozpálíme pánev a kuřecí nudličky orestujeme.
  • 2
    Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu a oddělíme pecky. Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané celerové stonky. Ve výpeku z kuřete rozmícháme citronovou šťávu, jogurt,majonézu, citronovu kůru a cukr, dokonale vymícháme dohladka.
  • 3
    Kuřecí nudličky smícháme s nasekanými praženými oříšky kešu a vmícháme do hruškové směsi. Ledový salát natrháme na drobné kousky, kterými vysteleme dno mísy. Na salát navršíme kuřecí směs a zalijeme omáčkou. Vršek posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.