Jehněčí jehla s chilli omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno červené
- 1lžíceOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůJehněčí maso
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika žlutá
- 160gramůŽampiony čerstvé
- Na dip
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.
- 3Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.