Jehněčí maso s širokými nudlemi
45 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí hřbet
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 200gramůNudle široké
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
58 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a necháme 2 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté zeleninu vyjmeme a do té samé vody nasypeme nudle a uvaříme je doměkka. Žampiony pokrájíme na plátky.
- 2Maso pokrájíme na 4 plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném másle. Poté dáme do pekáčku a pečeme ještě 4 minuty při 160°C. Upečené maso zabalíme do alobalu a dáme stranou.
- 3Do tuku v pánvi vlijeme smetanu, vývar a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Přidáme žampiony. Olej rozpálíme, přidáme uvařenou zeleninu, krátce prohřejeme, poté vmícháme nudle, osolíme a opepříme.
- 4Maso vyjmeme z alobalu, nakrájíme na plátky, zachycenou šťávu přelijeme do omáčky.
- 5Nudle přendáme na talíře, navrch dáme plátky masa a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.