Jehněčí plec pečená

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 160 °C.
  • 3
    Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.
  • 4
    Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.
  • 5
    Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.
  • 6
    Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.