Jehněčí plec pečená
130 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí plec
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 4kusyMrkev kořen
- 800gramůBrambory
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 125mililitrůVývar jehněčí
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2Předehřejeme troubu na 160 °C.
- 3Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.
- 4Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.
- 5Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.
- 6Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.