Jehněčí přední na paprice

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso dobře očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme 40 g másla, na něm osmahneme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Do cibule přidáme sladkou i pálivou papriku, zamícháme, zalijeme horkou vodou, nakonec do hrnce vložíme připravené kousky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Následně maso vybereme ze šťávy.
  • 2
    Příprava jíšky: V pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a stálým mícháním zapražíme. Zředíme decilitrem teplé vody, dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek a šťávu z masa zahustíme. Za stálého míchání povaříme do zahoustnutí omáčky, před dokončením vaření do omáčky přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme. Omáčku přelijeme přes sítko, vlijeme do hrnce, přidáme maso, přivedeme k varu, poté ihned stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.