Kapr pečený v zelenině

105 min.
Česká republika

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.
  • 3
    Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.
  • 4
    Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.
  • 5
    Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.