Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou

35 min.
Česká republika

Ingredience

  • Karamelizovaná cibule
  • Pečená vinná klobása
    • 600gramůKlobása vinná
    • 2lžíceOlej Heliol jedlý
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.
  • 3
    V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.
  • 4
    Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.