Karamelová jablka
20 min.
Ingredience
- Jablka
- 3lžičkySezam - semena
- 120gramůCukr krupice
- 4kusyJablka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Těsto
- 60gramůMouka kukuřičná
- 2kusyVejce slepičí
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
55 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.
- 2Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.
- 3Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.
- 4Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.
- 5Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.