Karamelové pomeranče

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyPomeranče
    • 225gramůCukr krupice
    • 4lžíceZakysaná smetana
    • 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých pomerančů oloupeme škrabkou jen oranžovou kůru. Nakrájíme ji na tenké proužky a necháme stranou. Potom oloupeme zbylou bílou kůru a pomeranče nakrájíme na plátky. Poskládáme je na sebe jako celý pomeranč a vložíme do mísy.
  • 2
    V kastrůlku zahříváme cukr se 150 ml vody, až se rozpustí. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 8-10 minut na zlatavý karamel. Štětcem namočeným ve studené vodě stahujeme krystalky cukru, které se tvoří na stěnách kastrůlku. Nakonec opatrně přilijeme ještě 150 ml vody a promícháme.
  • 3
    Vmícháme proužky pomerančové kůry a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Sirupem přelijeme pomeranče v míse a necháme do druhého dne stát.
  • 4
    Pomeranče podáváme rozložené do vějířku s 1 lžící zakysané smetany a zakapané sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.