Kari z vařených vajec
35 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 400gramůRýže loupaná
- 30mililitrůOlej olivový
- 8kusůVejce slepičí
- 60gramůCibule
- 3lžíceKari pasta
- 380gramůRajčata
- 150mililitrůKokosové mléko
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata pokrájíme na kostičky.
- 2Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Vaříme 8 minut, poté vyjmeme, necháme vystydnout a oloupeme.
- 3Olej v pánvi rozpálíme a dáme smažit vejce. Smažíme 2 minuty, poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přisypeme cibuli a smažíme 3 minuty, přimícháme kari pastu a rajčata. Směs uvedeme k varu, přidáme kokosové mléko, hrášek, cukr, rybí omáčku a smažená vejce. Necháme na mírném plameni povařit 5 minut. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.