Koláč s čokoládou a vlašskými ořechy
85 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůKakao
- 2špetkySůl
- 2lžíceCukr krupice
- 3gramyMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 300mililitrůSirup javorový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 230gramůOřechy vlašské
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva, sůl, cukr, přidáme máslo, vejce a vytvoříme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a vložíme na 60 minut do chladničky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, dortovou formu vymažeme máslem.
- 2V hrnci zahřejeme javorový sirup, sundáme ze sporáku, přidáme čokoládu a máslo, poté mícháme, dokud se obě přísady nerozpustí. Přimícháme vejce a na jemno nasekané vlašské ořechy.
- 3Těsto vyjmeme z chladničky, vyválíme z něj plát a vyložíme jím dortovou formu. Na těsto nalijeme čokoládovou ořechovou náplň a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 55 minut.
- 4Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.