Křehké kartičky s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůDžem rybízový
- 20gramůMandle
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
402 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme ztuhnout.
- 2Poté těsto vyválíme na plát, formičkou vykrájíme kartičky, ty rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Polovinu potřeme žloutkem, dozdobíme půlkami loupaných mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové cukroví necháme vychladnout, spojíme džemem tak, aby zdobené kartičky byly nahoře a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.