Krůtí roláda v pistáciové krustě

65 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.
  • 2
    Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.
  • 3
    Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.
  • 4
    Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.
  • 6
    Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.