Krůtí roláda v pistáciové krustě
65 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 800gramůKrůtí maso
- 250gramůMortadella
- 400mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2kusyTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.
- 2Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.
- 3Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.
- 4Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.
- 6Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.