Kuře Chop-suey
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůChilli koření mleté
- 10gramůCeler - nať
- 1000gramůKuřecí prsa
- 30gramůSůl
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůPórek
- 200gramůFazole bílé
- 20gramůGlutasol
- 200gramůCeler sterilovaný
- 300gramůPaprika sterilovaná
- 500gramůCibule
- 200gramůVejce slepičí
- 100gramůHouby černé
- 100gramůČesnek
- 300mililitrůOlej stolní
- 160mililitrůVíno bílé
- 150gramůSolamyl
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.
- 2Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.
- 3Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.
- 4Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.
- 5Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.