Kuře na červeném víně
55 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka polohrubá
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCibule sterilovaná
- 4decilitryVíno červené
- 2špetkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kosti opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
- 2Rozpálíme na pánvi olej, osmahneme na něm kuřecí maso a poté vyndáme z pánve. Vypečenou šťávu přecedíme.
- 3Polovinu másla rozpustíme ve woku. Očistíme žampiony a osmahneme je s okapanými cibulkami. Přidáme scezený výpek a červené víno. Nalijeme smetanu, přidáme bobkový list a tymián. Kousky kuřete dáme znovu do woku a dusíme 25 minut. Poklademe zbylým máslem, zamícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.