Kuřecí kotleta plněná rokfórem
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1litrOlej stolní
- 115gramůStrouhanka
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 85mililitrůMartell cognac
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2777 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
265 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
920 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí kotletky (prsa) naklepeme, osolíme a opepříme. Poté v misce důkladně promícháme rozdrobený sýr, máslo a armaňak a tuto směs rozprostřeme na maso. Kotletky přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Maso obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.
- 2Ve fritéze rozpálíme olej na 160C. Kuře fritujeme zhruba 10-15 minut, dokud není hnědé a křupavé.
- 3Po vyjmutí odstraníme přebytečný tuk tak, že položíme hotové kotletky na papírový ubrousek. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.