Kuřecí salát s hroznovým vínem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůKuřecí maso pečené
    • 200gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 200gramůHroznové víno
    • 1kusSalát hlávkový
    • 50gramůMandle
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z pečeného (grilovaného nebo vařeného) kuřete nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme na tenké nudličky nakrájený sýr a omytý, na kousky natrhaný hlávkový salát. Nakonec vsypeme omyté, podélně rozpůlené hroznové víno. Vše zakapeme citronovou šťávou a podle chuti osladíme. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a salát posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.