Linguine s roketou
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 150gramůRoketa
- 75gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
770 mg
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 2V hrnci rozehřejeme 60 ml oleje, přidáme do něj zpátky těstoviny, přimícháme natrhané listy rokety bez stonku. Zprudka vaříme 2 minuty za neustálého míchání, až listy rokety začínají ovadat. Odstavíme z plotny.
- 3Těstoviny s roketou smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu a zbývajícím olivovým olejem. Nakonec osolíme a opepříme.
- 4Vše znovu promícháme a posypeme zbývajícím parmezánem. Můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.