Masové kuličky s křepelčími vejci
50 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 3kusyŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaČesnek sušený
- 3lžíceOlej olivový
- 8kusůVejce křepelčí
- 2lžíceKapary sterilované
- 50gramůBazalka
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 3kusyOkurky nakládané
- 1špetkaZázvor mletý
- 6lžicOcet estragonový
- 500mililitrůVývar jehněčí
- 1litrVoda pitná
- 125mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 0,5šálekEstragon
- 0,5šálekPetržel - nať
- 0,5šálekPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1233 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
91 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.
- 2Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.
- 3Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.
- 4Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.