Meruňkový koláč s mandlemi a mandlovým krémem
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMeruňky
- 60gramůMandle mleté
- 20gramůMandle
- 60gramůCukr krupice
- 200gramůListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170C.
- 2Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, okraje přehneme směrem dovnitř, dáme na plech a pečeme 10minut.
- 3Mezitím připravíme mandlový krém. Smícháme máslo s cukrem a přidáme mleté mandle, nakonec rozklepneme vajíčko a utřeme do hladké směsi. Mandlový krém naneseme v tenké vrstvě na předpečený korpus. Meruňky rozkrojíme, vypeckujeme a rozložíme řezem nahoru na krém. Koláč poté pečeme ještě 20minut.
- 4Hotový dezert dozdobíme celými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.