Minipizzy se žampiony a mozzarellou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
62 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 15 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme.
  • 7
    Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme do pánve společně s bazalkou, solí a pepřem. Vše asi 10 minut dusíme.
  • 8
    Korpus pizzy potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, navrch rozložíme na plátky nakrájené žampiony, kousky oliv a na kolečka nakrájenou mozzarellu. Minipizzy vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, kde je pečeme asi 15 minut.
  • 9
    Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.