Mřížkový koláč z lineckého těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citrónové kůry, vypracujeme hladké těsto, necháme minimálně 30 minut v chladu.
  • 2
    2/3 těsta napěchujeme na dno koláčové formy o průměru 30 cm, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Potřeme marmeládou a ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky ze kterých vytvoříme na koláči mřížku. Mezery mezi mřížkami vyplníme půlkami jader ořechů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.