Mřížkový koláč z lineckého těsta
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1hrstOřechy vlašské
- 200gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6lžicMarmeláda ostružinová
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citrónové kůry, vypracujeme hladké těsto, necháme minimálně 30 minut v chladu.
- 22/3 těsta napěchujeme na dno koláčové formy o průměru 30 cm, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Potřeme marmeládou a ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky ze kterých vytvoříme na koláči mřížku. Mezery mezi mřížkami vyplníme půlkami jader ořechů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.