Mufloní guláš s lečem

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.