Mufloní guláš s lečem
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 500gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusMasox
- 60gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyNové koření mleté
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůChilli paprička
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50gramůPolévka gulášová - instantní
- 250gramůLečo sterilované
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 300gramůChléb konzumní
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.