Nadívaný vepřový bůček

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
67 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
663 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a z jedné strany v něm uděláme kapsu pro nádivku a trochu jí roztáhneme.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Necháme stát, dokud se všechno mléko nevsákne do rohlíků. Osolíme, opepříme, přidáme květ, petrželku a promícháme. Je-li nádivka příliš řídká, zahustíme krupicí. Naplníme kapsu a zašijeme. Bůček osolíme, okmínujeme, vložíme do hrnce, kůžičkou dolů, podlijeme a pečeme za častého podlévání.
  • 3
    Když je bůček skoro měkký, obrátíme ho kůžičkou nahoru a nakrájíme jí na čtverečky, osolíme a dopečeme dorůžova.
  • 4
    Vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
  • 5
    Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.