Nadívaný vepřový bůček
0 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 2decilitryMléko polotučné
- 750gramůVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPetržel - nať
- 2kusyRohlíky bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
67 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
663 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a z jedné strany v něm uděláme kapsu pro nádivku a trochu jí roztáhneme.
- 2Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Necháme stát, dokud se všechno mléko nevsákne do rohlíků. Osolíme, opepříme, přidáme květ, petrželku a promícháme. Je-li nádivka příliš řídká, zahustíme krupicí. Naplníme kapsu a zašijeme. Bůček osolíme, okmínujeme, vložíme do hrnce, kůžičkou dolů, podlijeme a pečeme za častého podlévání.
- 3Když je bůček skoro měkký, obrátíme ho kůžičkou nahoru a nakrájíme jí na čtverečky, osolíme a dopečeme dorůžova.
- 4Vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
- 5Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.