Obalovaná čekanka
30 min.
Ingredience
- 300gramůČekanka
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
103 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
762 mg
Postup přípravy
- 1Čekanku omyjeme, odstraníme zevní listy a puky rozpůlíme. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
- 2Poloviny čekanky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- 3Obalenou čekanku osmažíme do zezlátnutí v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.