Okouník s kapary
30 min.
Ingredience
- 700gramůOkouník mořský
- 500mililitrůVíno bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
- 80gramůKapary
- 10gramůWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné rybí filety osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, vložíme do hrnce vymazaného máslem, zalijeme vínem, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme asi 8-10 minut. Citróny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ryby z hrnce rozdělíme na talíře. Ve vývaru rozpustíme máslo, přidáme kapary, citróny a petržel a krátce provaříme. Omáčkou přelijeme ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.