Opilý zelenivový vývar
90 min.
Ingredience
- 5gramůPetržel kořen
- 10gramůCibule
- 900mililitrůVoda pitná
- 900mililitrůVíno bílé
- 15mililitrůOcet vinný
- 5gramůCeler bulvový
- 10gramůPórek
- 2kusyBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 100gramůMrkev kořen
- 1gramČesnek
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí.
- 2Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.