Orleánská vejce
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůKuřecí prsa
- 50gramůLanýž
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 6krajícůChléb toastový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. V topinkovači upečeme topinky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky a lanýže pokrájené na proužky. Orestujeme dvě minuty.
- 3Do husté smetany vmícháme několik lžic drůbežího vývaru.
- 4Na servírovací talíř položíme topinky, na každou dáme několik kousků kuřecího masa a přelijeme ochucenou smetanou. Na to položíme vejce, na každé dáme proužek lanýže a zalijeme lžící smetany.
- 5Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.