Pečená směs

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Omyjeme bazalku, lístky šalvěje a rozmarýn, osušíme a hrubě nasekáme. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme, promyjeme a vyložíme břišní dutiny trochou nasekaných aromatických bylinek, špetkou soli a pepře. Očistíme krevety, omyjeme, překrojíme podélně na poloviny a odstraníme černé střívko. Nakrájíme plátky lososa na stejnou velikost. Pražmy, krevety a plátky lososa dáme do hluboké mísy.
  • 2
    Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané aromatické bylinky, oloupaný a na tenké plátečky pokrájený stroužek česneku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience vymícháme vidličkou, aby se spojily, a přelijeme touto směsí ryby v míse. Necháme alespoň 30 minut marinovat.
  • 3
    Scedíme ryby z marinády a narovnáme na mřížku grilu. Pražmy pečeme asi 15 minut, uprostřed pečení obrátíme. Krevety a plátky lososa pečeme 8 minut a rovněž v polovině pečení otočíme. Podáváme horké, posypané zbývající směsí nasekaných bylinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.