Pečená směs
50 min.
Ingredience
- 1200gramůPražma
- 600gramůLosos obecný
- 1kusČesnek
- 60gramůPetržel - nať
- 30gramůŠalvěj čerstvá
- 60gramůRozmarýn čerstvý
- 90gramůOlej olivový
- 60gramůBazalka
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Omyjeme bazalku, lístky šalvěje a rozmarýn, osušíme a hrubě nasekáme. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme, promyjeme a vyložíme břišní dutiny trochou nasekaných aromatických bylinek, špetkou soli a pepře. Očistíme krevety, omyjeme, překrojíme podélně na poloviny a odstraníme černé střívko. Nakrájíme plátky lososa na stejnou velikost. Pražmy, krevety a plátky lososa dáme do hluboké mísy.
- 2Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané aromatické bylinky, oloupaný a na tenké plátečky pokrájený stroužek česneku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience vymícháme vidličkou, aby se spojily, a přelijeme touto směsí ryby v míse. Necháme alespoň 30 minut marinovat.
- 3Scedíme ryby z marinády a narovnáme na mřížku grilu. Pražmy pečeme asi 15 minut, uprostřed pečení obrátíme. Krevety a plátky lososa pečeme 8 minut a rovněž v polovině pečení otočíme. Podáváme horké, posypané zbývající směsí nasekaných bylinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.