Perkelt z kuřecích jater a žaludků
65 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 400gramůŽaludky drůbeží
- 400gramůJátra kuřecí
- 40gramůSlanina vepřová
- 160gramůPaprikové lusky čerstvé
- 80gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme.
- 2Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.
- 3Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty.
- 4Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme.
- 5Podáváme s krupicovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.