Perkelt z kuřecích jater a žaludků

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme.
  • 2
    Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.
  • 3
    Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty.
  • 4
    Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme.
  • 5
    Podáváme s krupicovými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.