Pikantní bramborové muffiny

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté moučné brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 25 minut. Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a horké prolisujeme do mísy. V hrnečku ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí. K bramborům přidáme polohrubou mouku, sůl, kari koření, sladkou i pálivou papriku, šafrán, čerstvě pomletý bílý pepř, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Těsto důkladně uhněteme na tužší konzistenci. Rozdělíme na 12 dílů, naplníme formičky do dvou třetin a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 25 minut (do zlatova).
  • 2
    Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a otrháme drobné lístky.
  • 3
    Upečené muffiny vyjmeme po 3 minutách z formiček, hned je podáváme ozdobené plátky másla a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.