Pikantní bramborové muffiny
65 min.
Ingredience
- 2špetkyPaprika sladká
- 2špetkyŠafrán
- 3špetkyPepř bílý
- 300gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 10gramůDroždí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 2gramyMouka polohrubá
- 60gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaKari
- 0,25lžičkaPaprika pálivá
- Na ozdobení
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 2gramyMáslo čerstvé
- Na vytření formy
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Omyté moučné brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 25 minut. Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a horké prolisujeme do mísy. V hrnečku ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí. K bramborům přidáme polohrubou mouku, sůl, kari koření, sladkou i pálivou papriku, šafrán, čerstvě pomletý bílý pepř, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Těsto důkladně uhněteme na tužší konzistenci. Rozdělíme na 12 dílů, naplníme formičky do dvou třetin a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 25 minut (do zlatova).
- 2Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a otrháme drobné lístky.
- 3Upečené muffiny vyjmeme po 3 minutách z formiček, hned je podáváme ozdobené plátky másla a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.