Plněné brambory s brynzou a chřestem
75 min.
Ingredience
- Vařené brambory
- 1kilogramBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Vařený chřest
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1kilogramChřest zelený
- 2lžíceKerblík
- 1lžíceKopr čerstvý
- 200gramůSýr Brynza
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20mililitrůMedovina
- 2plátkyChléb slunečnicový
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůSýr Čedar - tavený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a solí a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme je asi 20 minut.
- 2Do druhého hrnce si dáme vařit vodu s lžičkou soli, citronovou šťávou a cukrem. Očistíme a omyjeme zelený chřest, spodní tvrdou část odřežeme. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme ho přibližně 6 - 8 minut. Potom ho sítem vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme ho na menší dílky. Kerblík a kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Uvařené brambory slijeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou horkou dužinu promícháme v misce s brynzou a koprem. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm krátce podusíme chřest, který promícháme s kerblíkem a medovinou. Slunečnicový chléb rozdrobíme do misky a promícháme s olejem.
- 4Brambory naplníme bramborovou dužinou s brynzou, na ně dáme chřest, na chřest malou vrstvu chleba s olejem a posypeme nastrouhaným čedarem, brambory dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 10 minut, jen do chvíle, než se roztopí sýr. Brambory servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.