Plněné brambory s brynzou a chřestem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
350 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a solí a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme je asi 20 minut.
  • 2
    Do druhého hrnce si dáme vařit vodu s lžičkou soli, citronovou šťávou a cukrem. Očistíme a omyjeme zelený chřest, spodní tvrdou část odřežeme. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme ho přibližně 6 - 8 minut. Potom ho sítem vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme ho na menší dílky. Kerblík a kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Uvařené brambory slijeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou horkou dužinu promícháme v misce s brynzou a koprem. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm krátce podusíme chřest, který promícháme s kerblíkem a medovinou. Slunečnicový chléb rozdrobíme do misky a promícháme s olejem.
  • 4
    Brambory naplníme bramborovou dužinou s brynzou, na ně dáme chřest, na chřest malou vrstvu chleba s olejem a posypeme nastrouhaným čedarem, brambory dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 10 minut, jen do chvíle, než se roztopí sýr. Brambory servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.