Plněné lilky Imám Bayildi

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, že v nich zůstane dužnina silná zhruba 5 mm. Vydlabanou dužninu nadrobno nakrájíme, vložíme na síto, posypeme solí a necháme 30 minut odležet. Poté pod studenou tekoucí vodou opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
  • 2
    Na velké pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a při střední teplotě ji za častého míchání opečeme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty.
  • 3
    Přidáme rajčata, dužninu z lilků, hrozinky, nadrobno nakrájenou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, skořici, kmín a cayenský pepř. Podle chuti osolíme a opepříme. Za občasného míchání zvolna 20 minut vaříme, dokud směs nezhoustne.
  • 4
    Hotovou směsí naplníme vydlabané lilky tak, aby vydlabané místo mírně přesahovala. Naplněné lilky rozložíme do zapékací misky a pokapeme olivovým olejem.
  • 5
    Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 45-50 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zapečené lilky podáváme ozdobené snítkami petrželky, chlazené i horké. Vhodnou přílohou je šafránová rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.