Podzimní ovocná pochoutka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
11 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Z plátků vykrájíme formičkou hvězdičky.
  • 2
    Hvězdičky z jablek dáme do kastrolu spolu s odkrojky jablek, ostružinami, cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka.
  • 3
    Rohlíčky: zpracujeme mouku, máslo a cukr na hladké těsto. Podle potřeby přidáme mléko.
  • 4
    Těsto vyválíme na pomoučněném vále na 1 cm. Vykrájíme formičkou na rohlíčky.
  • 5
    Ovoce dáme do zapékací mísy, hvězdičky budou navrchu. Rohlíčky rozložíme na ovoce a potřeme mlékem. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.