Polenta s mangoldem
55 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 6kusůŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceBazalka
- 750gramůMangold
- 300gramůKukuřičná krupice T 600
- 0,5kusCuketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krupici přimícháme do zeleninového vývaru. Přidáme pepřové máslo a osolíme. Vaříme 15 minut. Občas zamícháme. Krupice je hotová, když se odděluje ode dna hrnce. Vyklopíme na hladkou pracovní plochu a necháme vychladnout. Potom vytvarujeme váleček a nakrájíme na plátky.
- 2Mangold očistíme, omyjeme a silnější žebra vykrojíme. Stonky nakrájíme nadrobno a zelené listy nasekáme. Obojí blanšírujeme v horké osolené vodě 5 minut.
- 3Mangold vyjmeme a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olivový olej a šalotku s mangoldem, rajčaty a bylinkami dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- 4Krupicové placičky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Porce rozdělíme na talíře, přidáme mangold a zdobíme plátky cukety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.