Polenta s mangoldem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupici přimícháme do zeleninového vývaru. Přidáme pepřové máslo a osolíme. Vaříme 15 minut. Občas zamícháme. Krupice je hotová, když se odděluje ode dna hrnce. Vyklopíme na hladkou pracovní plochu a necháme vychladnout. Potom vytvarujeme váleček a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Mangold očistíme, omyjeme a silnější žebra vykrojíme. Stonky nakrájíme nadrobno a zelené listy nasekáme. Obojí blanšírujeme v horké osolené vodě 5 minut.
  • 3
    Mangold vyjmeme a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olivový olej a šalotku s mangoldem, rajčaty a bylinkami dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  • 4
    Krupicové placičky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Porce rozdělíme na talíře, přidáme mangold a zdobíme plátky cukety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.