Rýžový salát s arašídovým dresinkem
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyPomeranče
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 100gramůRýže Basmati
- 1špetkaSůl
- 2kusyHřebíček
- 2kusyOkurka salátová
- 600gramůJogurt bílý
- 300gramůMrkev kořen
- 6lžicOmáčka sójová
- 4lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 4lžícePažitka
- 6lžičekArašídové pyré
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Z důkladně omytého pomeranče nastouháme asi 1 kávovou lžičku pomerančové kůry. Vymačkáme pomerančovou šťávu a doplníme ji vodou na 200 ml.
- 2Cibuli velmi jemně nasekáme a v hrnci na zahřátém oleji necháme zesklovatět. Přisypeme rýži a chvilku podusíme.
- 3Zalijeme pomeračovou šťávu a ochutíme solí s hřebíčkem. Hrnec přiklopíme a za mírného varu necháme asi 12 minut dusit. Připravenou pomerančovou rýži odložíme stranou a necháme vychladnout.
- 4Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky okurky a nahrubo nastrouháme mrkev.
- 5Smícháme jogurt, sójovou omáčku, arašídové pyré a pikantně dochutíme octem, pepřem a cukrem.
- 6Promícháme pomerančovou rýži, okurku, mrkev a dresink. Navrch ozdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.