Sardinky na fenyklu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný fenykl opláchneme, nakrájíme na plátky, nať nasekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka. Sardinky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Do zapékací mísy vlijeme trochu oleje, na dno vyskládáme polovinu zeleniny, sardinky na ni rozložíme, zakryjeme zbylou zeleninou, zakapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a vývar. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme na střední liště 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.