Sardinky na fenyklu
35 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyFenykl čerstvý
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar rybí
- 1kilogramSardinka obecná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný fenykl opláchneme, nakrájíme na plátky, nať nasekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka. Sardinky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 2Do zapékací mísy vlijeme trochu oleje, na dno vyskládáme polovinu zeleniny, sardinky na ni rozložíme, zakryjeme zbylou zeleninou, zakapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a vývar. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme na střední liště 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.