Sladká šafránová rýže

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusKdoule
    • 150gramůRýže mléčná natural
    • 80gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceMandle
    • 50gramůHrozinky
    • 1kusJablko granátové
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.
  • 2
    Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.
  • 3
    Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.
  • 4
    Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.
  • 5
    Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.