Sladké morkové řezy
40 min.
Ingredience
- 100gramůMorek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 40gramůRozinky tmavé
- 30gramůMandle
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůCukr vanilka
- 300gramůŽemle tuková
- 0,13litrMléko plnotučné
- Na vymazání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
762 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Dlouhou housku nakrojíme na plátky (nedokrojíme zcela) a pokapeme mlékem. Hovězí morek necháme rozehřát, procedíme do mísy a necháme vychladnout. Poté jej utřeme s máslem, přidáme moučkový cukr, 4 žloutky, rozinky, nasekané mandle, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravenou nádivkou potřeme plátky housky tak, aby se slepily. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Do zbylého mléka rozšleháme žloutek a přelijeme jím housku.
- 2Pečeme v předehřáté troubě cca 15 min. Přemístíme na mísu, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.