Sladké morkové řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
762 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dlouhou housku nakrojíme na plátky (nedokrojíme zcela) a pokapeme mlékem. Hovězí morek necháme rozehřát, procedíme do mísy a necháme vychladnout. Poté jej utřeme s máslem, přidáme moučkový cukr, 4 žloutky, rozinky, nasekané mandle, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravenou nádivkou potřeme plátky housky tak, aby se slepily. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Do zbylého mléka rozšleháme žloutek a přelijeme jím housku.
  • 2
    Pečeme v předehřáté troubě cca 15 min. Přemístíme na mísu, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.