Špagety s jehněčími karbanátky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu, slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy.
  • 2
    Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Žampiony očistíme a nadrobno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a také najemno nasekáme. Mleté jehněčí maso smícháme s polovinou šalotky, pažitkou, žampiony, rajčatovým protlakem a lžící najemno nastrouhaného ementálu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté karbanátky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a karbanátky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou polovinou šalotky na něm osmahneme. Rajčata z konzervy nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k česneku a šalotce.
  • 5
    Na připravené talíře rozdělíme špagety a přelijeme omáčkou, navrch klademe jehněčí karbanátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.