Špagety s jehněčími karbanátky
55 min.
Ingredience
- 6kusůŠalotka
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPažitka
- 200gramůJehněčí maso mleté
- 1lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůŠpagety
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu, slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy.
- 2Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Žampiony očistíme a nadrobno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a také najemno nasekáme. Mleté jehněčí maso smícháme s polovinou šalotky, pažitkou, žampiony, rajčatovým protlakem a lžící najemno nastrouhaného ementálu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté karbanátky.
- 3Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a karbanátky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou polovinou šalotky na něm osmahneme. Rajčata z konzervy nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k česneku a šalotce.
- 5Na připravené talíře rozdělíme špagety a přelijeme omáčkou, navrch klademe jehněčí karbanátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.