Spaghetti s citronem a bottargou
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 60gramůBottarga
- 1lžíceMajoránka
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKapary sterilované
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kůru z citronů dáme do kastrůlku s vodou a přivedeme do varu.Odstavíme.Kůru nakrájíme na tenké proužky.Dužinu citronu nakrájíme na tenké měsíčky.
- 2Na velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme botargu.Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 5 minut.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k bottarze /sušené jíkry/.Přidáme kapary,majoránku,citronovu kůru a dužinu.Podle chuti osolíme.Lehce mícháme na mírném ohni asi dvě minuty.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.