Steak na víně
30 min.
Ingredience
- 10gramůPepř červený celý
- 10gramůPepř růžový celý
- 10gramůPepř bílý celý
- 10gramůPepř černý celý
- 10gramůPepř citronový
- 60mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 4decilitryVíno červené
- 100mililitrůVoda pitná
- 10gramůNakládaný zelený pepř
- 700gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
895 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý pepř rozdrtíme v hmoždíři, maso potřeme olivovým olejem a poté okraje obalíme v pepřové drti. Zbylý olej rozpálíme v pánvi, vložíme steaky a pečeme 6 minut z každé strany podle tloušťky masa.
- 2Steaky přemístíme na talíře a do pánve k výpeku nalijeme červené víno a vodu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, objem by se měl snížit na polovinu, osolíme a nalijeme na jednotlivé steaky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.