Tagliatelle s rajčatovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 1kusCibule
- 1kusBujón zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBazalka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálímem máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostku zeleninového bujónu, 3 lžíce vody, česnek a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.
- 3Přidáme tymián, rozmarýn a vaříme ještě asi 2 minuty. Nakonec nakrájíme rajčata a přidáme do pánve. Omáčku přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne.
- 4Na připravené talíře servírujeme tagliatelle, přelijeme je rajčatovou omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.