Tatarský biftek na severský způsob
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCibule
- 40gramůČervená řepa sterilovaná
- 80gramůBrambory vařené
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůKapary
- 200gramůChléb celozrnný pšeničný Graham
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na silnější plátky, rozebereme na kroužky a vybereme si 4 kroužky přibližně stejně velké. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno. Nakládanou červenou řepu pokrájíme na kostičky, stejně tak i vařený brambor. Maso odblaníme a dvakrát umeleme na masovém strojku. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Rozdělíme na čtyři díly, každý díl upravíme na střed talířku jako placičku, doprostřed položíme kroužek cibule a do něj opatrně vlijeme žloutek.
- 2Placičku masa kolem dokola obložíme cibulí, řepou, bramborem a kapary.
- 3Podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.