Telecí hrudí nadívané
110 min.
Ingredience
- 1gramMuškátový květ
- 1500gramůTelecí hruď
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 300gramůŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
89 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
- 2Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
- 3Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme.
- 4Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.
- 51/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.