Telecí hrudí nadívané

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
89 mg
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
  • 2
    Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.
  • 5
    1/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.