Telecí nožičky „osso buco“
140 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí nožičky
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka polohrubá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 125mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata soudková
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme, cibuli, mrkev, řapíkatý celer, bazalku a petrželku nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Telecí nožičky po stranách nařízneme, aby se maso nevyboulilo. Smícháme mouku se solí, nožičky v ní obalíme, zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi s rozpáleným olejem. Po 2 - 3 minutách nožičky vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Do pánve teď dáme česnek, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujeme 5 - 8 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Pak do pánve vrátíme opečené nožičky, přidáme nakrájená rajčata a rajský protlak, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Okořeníme nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
- 4Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 - 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.