Telecí nožičky „osso buco“

140 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme, cibuli, mrkev, řapíkatý celer, bazalku a petrželku nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Telecí nožičky po stranách nařízneme, aby se maso nevyboulilo. Smícháme mouku se solí, nožičky v ní obalíme, zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi s rozpáleným olejem. Po 2 - 3 minutách nožičky vyjmeme a uchováme v teple.
  • 3
    Do pánve teď dáme česnek, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujeme 5 - 8 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Pak do pánve vrátíme opečené nožičky, přidáme nakrájená rajčata a rajský protlak, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Okořeníme nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
  • 4
    Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 - 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.