Telecí žebírko na žampionech

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
300 mg
Cukr
594 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
  • 3
    Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
  • 4
    Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.