Těstovinový salát s mořskými plody
60 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 500gramůMořské plody mix
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusCibule červená
- 5gramůSůl
- 150gramůFazolové lusky zelené
- Na zálivku
- 150mililitrůOlej olivový
- 5gramůHořčice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme,necháme okapat.
- 2Na zálivku použijeme olivový olej, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Všechno důkladně protřepeme v uzavíratelné láhvi. 2 lžícemi zálivky pokapeme těstoviny.
- 3Mix mořských plodů vhodíme do vroucí vody, osolíme, přilijeme víno, vaříme na mírném ohni 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme fazolové lusky nakrájené na třetiny.
- 5Do velké mísy vsypeme těstoviny, mix mořských plodů, jemně nakrájenou červenou cibuli a orestované lusky, dochutíme solí a pepřem, zalijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.